De bästa sakerna att göra i London

Välkommen till London – staden där historien möter modernitet! Här finns något för alla, oavsett om du är här för att upptäcka den rika historien, shoppa i de trendiga butikerna eller uppleva den pulserande nattlivsscenen. 

Så vad kan du förvänta dig på din första resa till London? Här är några av våra favoriter:

Ta en tur på London eye 

För det första, se till att ta en tur på London Eye. Det här är ett utmärkt sätt att få en överblick av staden och se några av de mest ikoniska landmärkena som Big Ben och Tower Bridge. 

För en extra speciell upplevelse, boka en privat kapsel med champagne och njut av den fantastiska utsikten medan du sippa på något bubblande.

Utforska Londons historia på British Museum

Ett annat måste-se är den brittiska huvudstadens kända museum. Besök British Museum, där du kan se några av världens mest värdefulla artefakter, inklusive Rosettastenen och Parthenontemplet. 

Om du är intresserad av konst rekommenderar vi National Gallery som ligger på Trafalgar Square, med en imponerande samling av verk från mästare som Leonardo da Vinci och Van Gogh.

Ta en tur i tunnelbanan

Men London handlar inte bara om historia och kultur – det finns också massor av roliga saker att göra för den äventyrliga resenären. 

Till exempel kan du ta en tur på världens första tunnelbana, som öppnades 1863. Idag har tunnelbanan utvecklats till ett mycket effektivt transportsystem som gör det enkelt att ta sig runt i staden. 

Men om du vill se några av Londons mest spännande platser, rekommenderar vi att du tar en cykeltur genom stadens gator eller hyr en Vespa för att uppleva stadens puls på nära håll.

Adrenalin-fyllda äventyr på Thorpe Park

Och för de som vill ha lite mer adrenalin, varför inte prova en av Londons många nöjesparker? En av de mest populära parkerna är Thorpe Park, med spännande berg-och-dalbanor som Swarm och Stealth. 

Eller ta en tur till det ikoniska London Eye och prova deras senaste attraktion, The Drop, som tar dig 35 meter ner i fritt fall.

Resa tillbaka i tiden på pub

Men det är inte bara dagtid som London erbjuder massor av roliga aktiviteter – nattlivet är också något som man inte bör missa. Om du gillar livemusik och en avslappnad atmosfär, besök någon av stadens många pubar, som The Crown and Two Chairmen i Soho eller The Duke of Wellington i Notting Hill. 

Upptäck Londons nattliv

Om du vill ha mer av en nattklubbsupplevelse, varför inte prova Fabric i Farringdon, som är känt för sina elektroniska dansfester?

Så det finns det något för alla i London, från de historiska och kulturella landmärkena till de mer äventyrliga och adrenalin-fyllda aktiviteterna. 

Det är därför som London fortsätter att vara en av de mest populära destinationerna i världen för turister. Vi hoppas att du kommer att ha en fantastisk tid här och upptäcka allt vad staden har att erbjuda.

Planera din resa

Men innan du reser till London, se till att planera din resa väl. London är en stor stad med massor av saker att göra och det kan vara svårt att veta var man ska börja. 

Se till att göra en lista över de sevärdheter och aktiviteter som du vill uppleva och planera din resa runt dem. 

Det är också viktigt att tänka på transport – London är en upptagen stad och trafiken kan vara hektisk.

Se till att du har en plan för hur du ska ta dig runt i staden, oavsett om det är genom tunnelbanan, bussar eller taxi. Läs allt du behöver veta innan din resa på London Travel Hacks och Destination Well Known.

Mat & dryck

När det gäller mat och dryck, finns det också massor av alternativ i London. Det finns allt från traditionella engelska pubar till trendiga barer och gourmetrestauranger. 

Om du vill prova på den brittiska maten, rekommenderar vi Fish and Chips eller en Sunday Roast på en av stadens många pubar. 

Men det finns också massor av andra alternativ, inklusive indisk, kinesisk, italiensk och mycket mer.

Strosa runt och upptäck Londons unika atmosfär

Sist men inte minst, när du besöker London, se till att ta dig tid att bara strosa runt i staden och uppleva dess unika atmosfär. 

Det finns massor av små gator och gränder att utforska, med allt från vintagebutiker till konstgallerier. 

Och oavsett om du är här för att shoppa, upptäcka kultur eller ha kul, kommer du garanterat att ha en oförglömlig upplevelse i denna fantastiska stad.

Sammanfattningsvis är London en stad som har något för alla. Med en rik historia, kultur, fantastiska sevärdheter och massor av roliga aktiviteter och nöjen, är det inte konstigt att 

London fortsätter att locka besökare från hela världen. Så varför inte boka din resa till London idag och upptäcka allt vad denna fantastiska stad har att erbjuda? Du kommer garanterat inte att ångra dig.