Så funkar Flygbussarna Door to Gate

Vi hämtar dig på önskad adress i lagom tid före din flygavgång och släpper av dig på önskad terminal på Arlanda. Eftersom Door to Gate är en delad resa gör bilen vanligtvis 2 stopp på vägen till flygplatsen. Smidigt, miljövänligt och riktigt trevligt!

1

Välj flygplats

Just nu trafikerar vi enbart Arlanda flygplats.

2

Välj upphämtningsadress

Ange den adress i Stockholm du önskar bli hämtad på. Se zonkarta

3

Välj flygets avgångstid

Ange det datum och tidpunkt ditt flyg ska avgå, så räknar vårt system ut en lämplig upphämtningstid.

Alltid med Door to Gate

USB-uttag

USB-uttag

Ladda alla dina digitala enheter med vårt USB-uttag på väg till flygplatsen.

Gratis Wifi

Gratis Wifi

Var uppkopplad hela vägen till flygplatsen.

Inför resan

Hur fungerar en delad resa?

När du bokar en bil kan du få dela din bilresa till eller från Arlanda med andra resenärer som har bokningar som matchar din bokning tidsmässigt. Förutom ditt eget stopp har en delad resa vanligtvis två stopp som sker i riktning till/från Arlanda. När du lägger in dina reseuppgifter vid bokning av en delad resa, räknar vårt system ut din upphämtningstid med marginaler för eventuella andra upphämtningar.

För varje bokning kan endast en adress anges. Resenären har inte möjlighet att själv lägga till eller välja vilka stopp bilen gör under sin rutt.

Boka resa

Kan vi bli upphämtade på flera adresser i samma bokning?

Vi erbjuder tyvärr ingen tjänst i dagsläget där du kan boka in flera stopp på vägen inom samma bokning. För varje bokning kan du endast välja en upphämtningsadress. Även om bilen kan komma att hämta upp andra resenärer längs vägen, är det inte möjligt för resenärerna själva att lägga till eller välja dessa stopp.

Om ni är ett resesällskap som önskar resa från olika adresser behöver en egen bokning läggas in för varje adress. När olika bokningar läggs in kan vi inte garantera att ni hamnar i samma bil vid resan, men om upphämtningarna sker i ett närliggande område och tidpunkt är chansen stor att ni gör det.

Hur mycket bagage får jag ta med mig?

Varje passagerare i ditt resesällskap får medföra max 1 väska för incheckning och 1 handbagage. Ange antalet väskor för bokningen i fältet under “Passageraruppgifter”. Du behöver inte ange ditt handbagage i bokningen.

Ditt resesällskap kan, utöver ovanstående, även ta med sig specialbagage enligt vår tabell för specialbagage.

Det är viktigt att du anger korrekt antal väskor och skrymmande bagage i god tid. Du har möjlighet att ändra i din bokning i appen eller på webbplatsen upp till två timmar innan din upphämtningstid.
Se vår bagagepolicy och instruktioner här.

Kan jag boka bilbarnstolar?

Vi hjälper gärna till att tillhandahålla bilbarnstolar utan extra kostnad. Du bokar bilbarnstolar samtidigt som du bokar din resa i appen eller på webbplatsen, genom att välja vilken typ av bilbarnstol du önskar och hur många.

Du som resenär ansvarar själv för att boka en bilbarnstol som passar ditt barn, beroende på barnets längd och stabilitet.

Vi erbjuder:

  • För barn upp till ca 5 år: Bakåtvända bilbarnstolar
  • För barn över ca 5 år: Bälteskuddar
  • Spädbarn: Du som reser med spädbarn behöver ta med ett eget babyskydd. Spädbarn får ej sitta i vuxens knä under resan. Ditt barn anses vara spädbarn upp till 6-9 månader eller tills barnet kan sitta stadigt i en bilbarnstol

För varje bokning kan max två bakåtvända bilbarnstolar och två bälteskuddar bokas.
Alla som reser med oss räknas som en passagerare och betalar samma pris för sin resa oavsett ålder.

Kan jag resa med djur?

Du är välkommen att resa med sällskapsdjur. Alla djur behöver vistas i en transportbur eller transportväska under resan. Ange att du reser med sällskapsdjur i kommentarsfältet under passageraruppgifter i din bokning, så att vi kan säkerställa utrymme.

Om ditt djur väger mer än 11 kg behöver du boka alternativet egen bil.

Ovanstående begränsningar påverkar inte tjänstehundar.

Resenärer med allergier mot olika djur bör vara medvetna om att andra passagerare i deras delade bil kan resa med djur.

Hur ska jag boka om jag reser till ett land inom Schengen?

När du reser till ett land inom Schengenområdet kan du välja kategorin inrikes/Schengen när du bokar din resa. När du väljer detta typ av flyg beräknar vi din resa så att du är på flygplatsen 50 minuter innan din flygavgång.

Observera – om du har väskor att checka in för din flygresa ber vi dig att välja en tidigare upphämtningstid än den som först föreslås, så att du får större marginaler vid incheckningen.

Du kan välja en tidigare upphämtningstid genom att klicka på fältet under rubriken “Upphämtningstid” i din bokning och sedan välja en tidigare tid i rullistan.

Dessa länder tillhör Schengen:

Belgien

Danmark

Estland

Finland

Frankrike

Grekland

Island

Italien

Lettland

Liechtenstein

Litauen

Luxemburg

Malta

Nederländerna

Norge

Polen

Portugal

Slovakien

Slovenien

Spanien

Sverige

Schweiz

Tjeckien

Tyskland

Ungern

Österrike

 

Hantera bokning

Hur avbokar jag min resa?

Du avbokar själv din resa via vår app eller på vår webbplats. Om du avbokar din resa senast 2 timmar innan bokad upphämtningstid, återbetalas beloppet du betalat för resan till det konto du använt vid köpet inom 3 till 5 bankdagar.

Efter avbokad resa får du en avbokningsbekräftelse skickad till din e-post.

Läs mer om hur du avbokar din resa

Hur gör jag ändringar i min bokning?

Du kan ändra och lägga till information i din bokning fram till 2 timmar innan din bokade upphämtningstid.

  • Appen: Logga in på ditt konto i appen och gå till sidan “Mina resor”. Där har du en överblick över din resa och kan hantera eller avboka resan. Om du klickar på redigerar-pennan bredvid det fält du vill redigera kommer du till en sida där du kan välja att lägga till eller ändra informationen i fältet. Glöm inte att klicka på spara.
  • Webbplatsen: Klicka på “Ändra eller avboka resa” under menyvalet “Hantera resor” i huvudmenyn. Fyll i ditt bokningsnummer och det efternamn du bokat din resa i för att hitta din bokning och göra dina redigeringar. Kom ihåg att spara dina ändringar.

Läs mer om att ändra i din bokning

Hur får jag min bokningsbekräftelse och kvitto?

Vid alla genomförda reservationer får du en bekräftelse skickad till din e-post, med kompletta boknings- och betalningsuppgifter. Vänligen kontrollera även din skräppost om du inte finner den i din inkorg.

Du kan även beställa en ny bekräftelse och kvitto till din e-post via appen under fliken ”Mina resor” eller via webbplatsen när du klickar på ”Ändra eller avboka resa” under menyvalet “Hantera resor”.

Flygbussarna Door to Gate kan inte garantera tillgång till kvitto i efterhand.