Reseguiden till Barcelona – Allt om Flyg, Hotel & Sevärdheter

Välkommen till reseguiden till Barcelona. Här kommer du att få all den information du behöver inför din resa till Spaniens huvudstad. Vi börjar med att berätta lite om flygningen från Sverige och vilka hotell som vi rekommenderar.

Därefter går vi igenom de olika sevärdheterna i Barcelona, samt tipsar om var man kan äta god mat och ta en drink på kvällen.

Slutligen ger vi dig en handfull praktiska tips så du kan få ut det mesta av din resa. Barcelona är en fantastisk stad med något för alla, oavsett om man gillar att shoppa, sola vid stranden eller upptäcka nya platser. Med vår reseguide kommer du garanterat ha en oförglömlig resa!

Var ska man bo i Barcelona som turist?

Barcelona är en stor stad och det finns massor av olika hotell att välja mellan. Vi rekommenderar att man bokar hotellet i god tid för att hitta ett bra pris. Generellt sett brukar hotellen i city vara dyrare än de lite utanför, men det finns också många bra alternativ på budget.

Oavsett om du vill bo lyxigt eller på budget så finns det gott om valmöjligheter i Barcelona.

Du kan läsa en stor guide till var man ska bo i Barcelona på Resakris.se.

Sevärdheter i Barcelona

Det finns naturligtvis många sevärdheter i Barcelona, men här kommer vi att nämna några av de absoluta highlightsen. Den första platsen du bör besöka är La Rambla, som är en av Barcelonas mest kända gator. Här kan du strosa omkring och titta på alla olika butiker och street performers.

Dessutom finns det flera goda restauranger här om man vill ta en fika eller lunch.

Andra sevärdheter som vi rekommenderar är Park Guell, Camp Nou (FC Barcelona stadion) och Sagrada Familia. Dessa tre platser är absoluta måsten när man besöker Barcelona.

Praktiska tips för resan

Nu när du vet allt om flygningen, hotellen och sevärdheterna så är det dags för lite praktisk information. Innan du bokar din resa till Barcelona så bör du kolla upp vilket pass och vilka visum du behöver.

Barcelona ligger i Spanien som är en del av EU, så det går bra att resa med ett vanligt Svenskt pass. Dock kan det vara smart att ha ett internationellt student-ID kort (ISIC) med sig, som ger rabatter på bussar, tåg och museer.

Flyg till Barcelona

Det går flera olika flygbolag som flyger direkt från Stockholm till Barcelona, så det är bara att välja det bolaget som har den tid och pris som passar dig bäst. Du kan även flyga till Barcelona via ett annat europeiskt storstadsflygplats, som t.ex. Frankfurt eller Paris.

Då kan det dock vara lite dyrare och tar längre tid, så det är inte alltid det bästa alternativet.

Det finns en hel del budgetbolag som flyger till Barcelona, så man behöver inte alltid betala en förlora för att komma fram till destinationen. Flygpriserna varierar mycket beroende på när du reser och vilket bolag du väljer, så det gäller att vara ute i god tid för att få tag i ett bra pris.

Vad ska man packa?

När du är på väg till Barcelona så finns det några saker som kan vara smart att ha med sig. Först och främst är det en bra idé att ha med sig lite kontanter, eftersom det inte alltid finns ATM:s på de mindre hotellen och restaurangerna. Dessutom brukar det finnas en liten avgift för att ta ut pengar i Barcelona.

Det är också en bra idé att ha med sig något som skyddar mot solen, eftersom det kan bli riktigt varmt under sommaren. Ta t.ex. med dig en hatt, ett par solglasögon och lite solkräm med hög SPF-faktor.

Hoppas detta var till hjälp för din resa till Barcelona.